Namikoshi Shiatsu massage

Namikoshi Shiatsu is een massagevorm uit Japan. Het betekend vingerdruk (shi= vinger, atsu=druk) en is ontwikkeld door Tokujiro Namikoshi.  De behandeling wordt vooral uitgevoerd met de duimen. Soms worden ook de handpalmen gebruikt. De behandelaar werkt niet met spierkracht, maar het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt om druk uit te oefenen. 

Shiatsu is ontspannen en geeft weer energie en balans in het lichaam.   Het stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. De achterliggende gedachte is dat het vrij en ongehinderd stromen van levensenergie belangrijk is voor de gezondheid. Het is een complementaire therapie. De warme en zorgzame aandacht zorgt dat het lichaam zich beter kan ontspannen.

Het werkt goed bij rug-, nek- en schouderklachten. Ook kan het goed werken bij stress-gerelateerde klachten zoals burnout en RSI. Verdere indicaties zijn o.a. maag- en darmstoornissen, ademhalingsklachten en allergische klachten.

Als aanvulling geef ik ook Shiatsu Release Therapie. Dit zorgt ervoor dat mensen mentale en psychische spanning beter los kunnen laten. Bij deze behandeling worden een aantal (druk)punten langer met elkaar verbonden. De ademhaling wordt dieper en gedachten komen tot rust, waardoor spanning en stress makkelijker wordt afgevoerd.

Als therapeut ben ik aangesloten bij het NWP waardoor vergoeding mogelijk is (zie: Vergoeding zorgverzekeraars 2021).

 SHIATSU AMSTERDAM
Frank Kleinleugenmors
Waalstraat 135
1079 DW Amsterdam
06 – 26354749
KvK 34274940